Nieuwsbrief januari 2022 - Herstart scenario’s competitie / CMV trainers gezocht

 
Nieuwsbrief januari 2022   Bekijk de webversie
Header
Afbeelding
 
Leden taken / Herstart scenario's competitie / CMV trainers gezocht
 
Beste Inter vrienden,

Gezien de signalen in de media lijkt het erop dat a.s. dinsdag 25 januari meer versoepelingen aankomen voor de sport. Vooruitlopend daarop willen wij alvast voorbereidingen treffen mocht de competitie weer mogelijk zijn. Daarom zijn de leden taken voor de komende 3 weken alvast ingevoerd. 

Mocht er dinsdag groen licht komen dan zullen de resterende taken ook worden ingevoerd. Meld je alvast aan voor de taken die beschikbaar zijn. Zo zijn we voorbereid en kunnen wedstrijden soepeltjes van start.

Klik hier om in te loggen.

Scenario’s Nevebo
Ter voorbereiding op de scenario’s heeft de Nevebo eind vorig jaar een enquête uitgezet onder de verenigingen met de vraag of zij in de maand mei door willen spelen. 400 verenigingen (40%) hebben hierop gereageerd. Deze 40% vertegenwoordigt 60% van de teams. Door circa 75% van de respondenten is aangegeven dat zij tot en met het weekend van 21 mei door willen spelen om zo de competitie af te kunnen ronden. Een aanzienlijk deel van de verenigingen dus.

Hieronder de scenario's waar de Nevebo rekening mee houdt:
 
Starten mogelijk direct na weegmoment van 25 januari (dus restant van speelweek 24 – 30 januari):
Wanneer blijkt dat we snel na het weegmoment kunnen starten met de competitie, zal de Nevebo gebruik maken van de dagen in mei om op die manier zowel de jaar- als de halfjaarscompetities uit te spelen.
 
Starten in speelweek 31 januari – 6 februari:
Bij een start in deze week is het voor de jaarcompetitie (senioren), ook met gebruikmaking van extra weken in mei, niet meer haalbaar om de hele competitie uit te spelen. Voor de jaarcompetities zullen we het einde van de competitie vooralsnog plannen op 23 april. Op dat moment zullen we d.m.v. het quotiënt tot een eindstand komen. De Nevebo onderzoekt nog hoe er eventueel gebruikmakend van de speeldagen in mei, tot een opzet komt waarin we op basis van de eindstand tot kampioenen en degradanten komen, dan wel dat we toch ook voor de jaarcompetitie het seizoen nog langer doortrekken en dus het moment waarop de einstand op basis van quotiënt wordt bepaald later dan 23 april zullen leggen.  
Voor de halfjaarscompetitie zullen we gebruik maken van de dagen in mei om op die manier de halfjaarscompetities uit te spelen.   
 
Starten in speelweek 7 februari- 13 februari of later
Zowel voor de halfjaars- als de jaarcompetitie wordt het einde van de competitie gepland op 23 april. Verdere uitwerking voor de maand mei (of en zo ja hoe) is mede afhankelijk van het daadwerkelijk moment dat er weer competitie gespeeld kan worden.
 
Regionale bekertoernooi
In de communicatie volgende week na de persconferentie van 25 januari, zal de Nevebo terugkomen op de mogelijkheden voor het regionale bekertoernooi.
 
CMV
In de gebieden Utrecht en Haaglanden wordt de CMV competitie gespeeld op dezelfde manier als de jeugdcompetitie, hiervoor gelden dus dezelfde punten als bovenstaand voor de halfjaarscompetitie. Hierbij geldt dat de kans bestaat dat er nog speeldagen afvallen als er pas later wedstrijden gespeeld mogen worden. De communicatie hierover verloopt via de normale kanalen.
 
Recreanten
De gebieden die een competitie spelen waarbij de planning via het regiokantoor loopt (Gouwe/Utrecht, Haaglanden, Rijnlanden, Toppoule en Dames Masters) daar wordt de komende dagen door de Nevebo gekeken om zoveel mogelijk wedstrijden in vrije speelweken gepland te krijgen. Verder gelden dezelfde punten hiervoor als bovenstaand voor de jaarcompetitie. De communicatie hierover verloopt via de normale kanalen.

Zodra er meer duidelijkheid is over bovenstaande zullen wij iedereen z.s.m. verder informeren.
 
Bestuur Inter Rijswijk
 
CMV trainers gezocht!!
Vind jij het leuk om de jongste Coolmovers de eerste stappen van het volleybal te leren. Dan zoeken we jou! Per direct zoeken we vrijwilligers die dat met veel plezier willen gaan doen. Gooien en vangen het klinkt zo simpel, maar hoe zet je je voeten, hoe beweeg je je armen. Allemaal kleine stapjes om een hele goede basis te vormen voor het volleybalspel. 

Voor meer informatie kun je terecht bij Anja Rozendaal.
Geïnteresseerd? Stuur dan even een dm (cmv@interrijswijk.nl)!

Agenda