Wedstrijdverslag Heren 1 op 6-november-2021 thuis tegen Peelpush Heren 1

Verslag van Heren 1 door Pim Mossel. Foto's Yansong Yan.

Inter Rijswijk houdt Peelpush onder de duim

De afgelopen twee competitiewedstrijden heeft Inter Rijswijk zich kunnen meten met de topploegen van de topdivise B. Voorlopig is Inter nog te licht bevonden. Een tussentijdse bekerzaterdag, twee weken terug, zorgde dat de winningmood tussendoor kon worden hervonden.

Dit weekend werd Peelpush verwelkomd in sporthal de Altis. Een bekende ploeg, waarmee Inter Rijswijk de afgelopen jaren regelmatig de degens heeft gekruist. De Meijelse garde staat garant voor veel werklust, fanatisme en sfeer. Normaal een gelijkwaardige tegenstander, de ranglijst laat echter een heel ander beeld zien.

De wedstrijd werd gestart met een heuse sprongopslag van mini-van-de-week Milan. In het enthousiasme over onze mini werd er door de thuisploeg nog even vergeten te verdedigen. Peelpush startte vervolgens de officiële wedstrijd met de serveren. Daarbij werd libero Jurriaan Vink direct getest, maar hij leverde direct puik werk. Spelverdeler Daniel Bassie had de aanvallers direct voor het uitkiezen en vond in midden Jon Sybren de Jong een scorende man en ook Peter Veldman was in vorm. De passer/lopers aan Peelse zijde kregen geen ruimte van Veldman; diverse ballen werden vakkundig geblokkeerd. De buitenzijde had het lastiger maar na ingrijpen van coach Willem Jan van Yperen – bijvoorbeeld het inbrengen van de jarige Noud Doornheim – namen de Rijswijkers verder afstand. De passlinie onder aanvoering van Jeffrey van Wijk kende weinig problemen. Bart Jan Stolk wist in een servicereeks in de tweede set de Peelse passlinie goed onder druk te zetten. Tijdens de eerste en tweede set kende Inter Rijswijk geen enkele moeite met Peelpush. Met 25-18 en 25-16 stond er al vlot een 2-0 score op het telbord. De lijn van de deze sets werd redelijk doorgetrokken in de derde set. Peelpush koos echter voor enkele wijzigingen met een nieuwe spelverdeler en passer loper en daarmee bleven ze lange tijd meegaan in het Rijswijkse spel. Bij 14-14 slopen er fouten in het spel en greep coach van Yperen in met een time-out. Peelpush had in deze fase het beste van het spel en greep een voorsprong van 4 punten. Bij 18-22 kwam Daniel Bassie aan service en met een beetje geluk van de netrand serveerde hij een ace. Daarna hield hij service druk en uit de vaak volgende vrije bal kon hij naar hartenlust spelverdelen. Kees de Hoogh en Jon Sybren de Jong wisten wel raad met deze vrijheid. Binnen enkele oogwenken stond er 24-23 op het scorebord. Kees de Hoogh koos bij zijn laatste service voor een geplaatste floater op – of volgens de Meijelnaren net over – de servicelijn van Peelpush. Met deze ace werd de 3-0 zege veiliggesteld. Frivool spel, veel sfeer en werklust leverde drie dikverdiende punten op.

Volgende week gaat Inter Rijswijk het land weer in. VCV Veenendaal zal als gastheer fungeren en vormt een niet te onderschatten tegenstander. Dit kan allemaal weer spanning en sensatie opleveren.

Agenda