Wedstrijdverslag Dames 1 tegen Kalinko Dames 1 op 5 november 2022

Alle punten blijven in Rijswijk na streekderby tegen Kalinko.


Na op vrijdag avond een feestje gehad te hebben bij de Bassies stond iedereen zaterdag weer ****** fit op het veld, helemaal klaar om deze wedstrijd te spelen.
De eerste set begonnen we sterk door een aantal goede service series. Met veel enthousiasme en getrommel aan de kant wisten we het Kalinko moeilijk te maken en de eerste set binnen te slepen met een stand van 25-18.
In de tweede set ging het lang gelijk op met aan beide kanten discussies met de scheidsrechters. Die uiteindelijk op 19-19 leidde tot een rode kaart voor de coach van Kalinko. Een stand van 20-19 stond op het scorebord en ineens hadden we nog maar 5 punten nodig om deze set binnen te slepen. Met een service serie wisten we de laatste punten te pakken en ook de tweede set te winnen, maar nu met een score van 25-21. 
In set drie zakte de energie en concentratie wat wat naar beneden waardoor deze set onnodig gelijk op ging. Met een paar mooi geserveerde punten door onder andere onze ‘red heads’ wisten we de set toch te winnen met een score van 25-22. In ieder geval gewonnen, maar iedereen was gebrand om de vierde set ook te pakken en Kalinko zonder punten naar huis te sturen. 
Willy schreef een nieuwe opstelling op het briefje, Ilona op de plek van Ella, Sanne op de plek van Patricia en Lisanne op de plek van Suzanne. ‘Klopt dit dames?’ werd er nog gevraagd door Willy, maar het bleef stil. We liepen niets wetend het veld in, maar uiteindelijk bleek het toch niet te kloppen en stonden de spelverdeler, diagonaal en de passer-lopers door elkaar. Een hoop chaos aan het begin van de set, maar met veel puzzelen en schuiven hebben we elke rotatie weer iets moois weten neer te zetten en zijn we na het eerste punt niet meer afgefloten voor opstellingsfout. 
Na een ruime achterstand kwamen we punt voor punt terug en kregen we steeds meer energie om toch ook deze set te pakken. Iedereen probeerde elkaar te helpen en we vochten voor elk punt. Het bleef spannend tot de laatste punten. Namelijk de 24-22, 24-23 en uiteindelijk de 25-23!!! 4-0 winst voor ons en als kers op de taart heeft Willy ons taart beloofd (deze keer wel zelf gebakken?) 
Als een echt team hebben we deze wedstrijd weten te winnen. Het ging van getrommel aan de kant tot juichen in het veld en zelfs gezang vanaf de tribune (die helemaal vol zat!!). Publiek bedankt
Komend weekend hebben wij onze wedstrijd tegen Dinto, maarrrrr ook ons teamweekend  Stay tuned want er komen mooie beelden aan!

Lynn de Jong - Text

Fabrice Gonton & Ed de Jong - Photography