Veranderingen bij Dames 1 en 2

Bij het eerste en tweede dames team zijn vernieuwingen doorgevoerd. De spelersgroepen van beide teams zijn vernieuwd en de technische begeleiding wijzigt. Ook komt meer aandacht voor talentontwikkeling in de dameslijn, fysieke begeleiding en krijgen de teams een manager. In de teams zijn nog enkele plekken waar speelsters voor gezocht worden.

Dames 1 komt volgend jaar uit in de tweede divisie. Trainers/coaches Harold Vlijm en Ward Boehlee dragen het stokje over aan Willy Steenbakkers, voormalig trainer en coach van Heren 1. Steenbakkers: "Aankomend seizoen wordt de samenwerking tussen Dames 1 en 2 verder versterkt door de trainingen op elkaar af te stemmen en samen te trainen. Met deze opzet wordt een nieuwe lijn ingezet bij de dames die moet leiden tot een verhoging van het spelniveau. Ik kijk ernaar uit om hier aankomend seizoen mijn steentje aan bij te dragen". Naast de stafwisseling vinden ook spelerswisselingen plaats. Het team wordt aangevuld met een aantal speelsters van buiten de vereniging. Zo komen Dineke van Dijken (midden) en Suzanne van Heyningen (passer-loper) terug en gaat Dicle Keles invulling geven aan de libero positie. Vanuit het tweede dames team stromen Isabelle van Wetering (diagonaal), Karin Houwink (midden), Lindy Schouten (spelverdeler) en Lynn de Jong (passer-loper) door. In het team is nog plek voor een passer-loper en een middenspeelster.

Dames 2 wordt na het succes van voorgaande jaren ook komend seizoen getraind en gecoacht door Ronald van Wetering. Van Wetering: "Na afgelopen seizoen opnieuw kampioen te zijn geworden, krijg ik alleen maar meer zin om ook dit jaar weer een niveau hoger te gaan spelen met de dames en mooie resultaten te gaan neerzetten". Ook in het tweede vinden verschuivingen plaats: Bibian van Wetering (spelverdeler) stroomt door vanuit de jeugd en het team wordt aangevuld met aan aantal speelsters van buitenaf  namelijk Pien Batenburg (libero), Nienke Bodegom (passer-loper), Dana de Jong (spelverdeler) en Dagmar Schalken (passer-loper/diagonaal). Volgend jaar komt Dames 2 na twee kampioenschappen op rij uit in de 3e divisie. Dit team is nagenoeg compleet, maar er is nog ruimte voor een middenspeelster.

Professionalisering
Naast de veranderingen binnen de teams worworden aanpassingen gedaan in de hele dameslijn. Voor talenten die zich individueel willen verbeteren komt een extra techniek training onderleiding van Harold Vlijm. Deze training is ook toegankelijk voor volleybalsters van buiten de vereniging. Voor de fysieke begeleiding is Ward Boehlee bereid gevonden om de krachttraining te verzorgen voor de dames. Als laatste is Robin Schouten aangesteld als Teammanager voor beide teams om alles in goede banen te leiden.

Interesse
Voor interesse om één van de teams te versterken aankomend seizoen of om aan te sluiten bij de technische training, kun je mailen naar tc@interrijswijk.nl.