Nieuwsbrief Oktober 2020

 
Nieuwsbrief oktober 2020   Bekijk de webversie
Header
Afbeelding

In deze nieuwsbrief een belangrijke oproep, zeker in deze tijd: steun je club en koop (grote clubactie) loten! Maak verder kennis met ons nieuwe bestuurslid vrijwilligersbeleid en lees gelijk even het nieuws over de ledentaken. Uiteraard nog een korte corona-update, maar ook informatie over de trainercursus, de Algemene Vergadering en waarom de Marimbahal dicht gaat in de herfstvakantie.

Steun je club, juist nu!
 
In deze zeer zware financiële tijden is de Grote Clubactie van groot belang. Door de corona-protocollen is het natuurlijk veiliger om online loten te kopen en dat kan!
 
Aan de mini’s en de c-jeugd zijn ook verkoopboekjes uitgedeeld om in familieverband loten te verkopen.

Maar je kunt ook steunen door iets te bestellen via Sponsorkliks of word Vriend van Inter Rijswijk!
Sponsorkliks
Vrienden van Inter Rijswijk
Corona update
Afbeelding  
We worden iedere week weer uitgedaagd om op een goede wijze om te gaan met de nieuwe regels om zo een veilig klimaat te creëren voor alle sporters. Het is soms moeilijk om alle regels goed toepasbaar te maken, de afspraken in alle situaties eenduidig toe te passen of de aanpassingen goed te communiceren.

Hierbij zijn we sterk afhankelijk van de acceptatie en het aanpassingsvermogen van ons allen. Het vraagt veel van ons. Niet alles gaat meer zoals het altijd ging, maar bedenk dat we allemaal graag nog lang van de sport willen genieten. Toon begrip voor elkaar en wees lief!
Bestuurslid vrijwilligersbeleid
 
Voor de mensen die mij nog niet kennen, ik ben Henry Hartgring, vader van Marijn Hartgring van Jongens C1. Ik loop inmiddels al weer heel wat jaartjes rond bij Inter Rijswijk. In het recente verleden heb ik mij bezig gehouden met de sponsorcommissie van Inter Rijswijk en samen met mijn voormalig werkgever Mazda Nederland heb ik leuke sponsor acties kunnen organiseren voor de vereniging.

Deze coronatijd doet wat met een vereniging. We zien elkaar minder, mogen elkaar niet aanraken en juichen en supporters mogen de wedstrijd ook niet meer bezoeken. Daarnaast is de kantine dicht, wat ervoor zorgt dat de broodnodige inkomsten achterblijven.

Maar wat kan er nog wel? We kunnen gelukkig nog wel volleyballen! En dat is wat mij betreft het voornaamste. Mijn streven als bestuurslid vrijwilligersbeleid is om ervoor te zorgen dat we genoeg vrijwilligers hebben om onze vereniging te laten draaien, zodat iedereen er maximaal plezier aan kan beleven. Ook, of zelfs juist, in de coronatijd.
 
Iedereen kan zijn steentje bijdragen aan de vereniging. De komende tijd doe ik een inventarisatie om te kijken welke (online) activiteiten we samen kunnen ondernemen. Mocht je in de tussentijd ideeën of suggesties hebben, laat het ons weten via vrijwilligers@interrijswijk.nl.
 
We zijn met nadruk en op korte termijn op zoek naar:
  • scheidsrechters (cursus wordt verzorgd door de vereniging)
  • trainers/coaches diverse niveau’s
  • coördinatoren kantine
  • courtmanager Heren 1
Marimbahal dicht in herfstvakantie
Afbeelding  
De Marimbahal is dicht van 19 tot en met 23 oktober. In deze week vervallen alle trainingen. De vloer voldoet niet meer aan het keurmerk (stroefheid) en moet daarom behandeld worden. De trainingen in Buitenrijck gaan gewoon door op dezelfde dagen en tijden. Op dinsdagavond 20 oktober is trainingsruimte geregeld in de Schilp, zie onderstaand schema. Als een team toch niet wil trainen: meld je af via wedstrijden@interrijswijk.nl.
Ledentaken
 
Op dit moment staan nog 55 van de 400 taken tot 1 januari open. Een groot deel van de leden heeft gelukkig zelf zijn taken gekozen. We doen een dringend beroep op de leden die nog niks hebben geclaimd om hun verantwoording te nemen en niet te wachten totdat ze worden ingedeeld.

Vooral in deze tijd is het van belang dat ieder lid zijn taken invult. Als één van jouw taken vervalt door het uitvallen van een wedstrijd vul dan een nieuwe taak in. Het wedstrijdsecretariaat heeft al veel extra werk vanwege het uitvallen van diverse wedstrijden en zit dus niet te wachten op extra werk om de taken goed in te vullen.
 
Zorg ervoor dat je jouw taken invult en nakomt!
Inloggen op club-taken.nl

Trainerscursus
Inter Rijswijk neemt bij Scherp Volleybal een dienst af die wordt aangeduid met de term “verenigingsabonnement trainersschool”. Met dit verenigingsabonnement krijgt ieder lid van Inter Rijswijk toegang tot alle workshops van de Scherp Volleybal Trainersschool. Wij willen hiermee iedereen die als (hulp-)trainer en/of coach betrokken is bij Inter Rijswijk de mogelijkheid bieden om volleybal specifieke workshops te volgen.
 
Er worden 32 workshops per jaar gegeven, gelijkmatig verdeeld over de globale regio driehoek Amsterdam - Den Haag - Utrecht. Trainers die minimaal 4 VT2- of beginnersworkshops hebben gevolgd, kunnen aan het einde van het volleybalseizoen tijdens een door Scherp Volleybal georganiseerde “Proeve van Bekwaamheid-avond” beoordeeld worden op niveau 2 en zo hun VT2 -licentie behalen.
 
Wil je aan de workshops deelnemen, stuur dan een mail naar: tc@interrijswijk.nl
Algemene Vergadering
Op 20 september was de Algemene Vergadering (AV). Door de coronaprotocollen op een ongebruikelijk moment (zondagmiddag) waardoor het aantal aanwezigen helaas beperkt was. In de vergadering was de meeste aandacht voor de financiële situatie en de belasting van de vrijwilligers. De financiële situatie is door het wegvallen van de inkomsten uit de kantine voor dit seizoen zeer problematisch. De diverse oplossingsrichtingen (hogere contributie, hogere sponsorinkomsten, verminderen inhuur zaal, verlagen kadervergoeding) kwamen aan de orde, maar werden vooralsnog niet als haalbaar op de korte termijn gezien.

Besloten is om in overleg met de gemeente te zoeken naar een oplossing op korte termijn en in januari een extra AV te beleggen.

Gelukkig kon het bestuur in de AV uitgebreid worden met een nieuw bestuurslid vrijwilligersbeleid: Henry Hartgring.
 
 
 
Inter Rijswijk, Waldhoornplein 1, 2287 EH Rijswijk

Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je lid bent van Inter Rijswijk. Ben je geen lid meer en ontvang je nog wel de nieuwsbrief? Dan kun je je hieronder uitschrijven. Ben je nog wel lid en je schrijft je (per ongeluk) uit? Meld je dan weer snel aan.
 • Voor een goede ontvangst voegt u info@interrijswijk.nl toe aan uw adresboek.
Laposta e-mailmarketing
 

Agenda