Jongens A 2de met goud randje op Nederlands Kampioenschap

Jongens A behoorde deze keer niet tot de echte favorieten bij het NOJK-toernooi. Jongens A was ingedeeld in de 'poule des doods' met Polaris, Sliedrecht (de winnaar van vorig jaar) en de absolute topfavoriet Zaanstad. De eerste wedstrijd tegen Polaris begon stroef met verlies van de eerste set. Gelukkig werd de tweede set wel ruim gewonnen zodat het onderlinge duel wel was gewonnen. Dit betekende wel dat de volgende wedstrijd tegen Sliedrecht met 2-0 gewonnen moest worden anders was het toernooi al vrijwel voorbij. Tegen dit Sliedrecht team kreeg het team nu de kans op revanche; twee jaar geleden verloor het sterkere Inter Rijswijk de NOJK Jongens B finale van Sliedrecht. Sliedrecht werd direct onder druk gezet en de 1e set werd ruim gewonnen met 25-16. Ook de 2e set verliep voortvarend en al snel werd een flinke voorsprong opgebouwd. Aan het einde van de 2e set kwam Sliedrecht toch nog terug en werd het nog even spannend. Jongens A maakte de set koelbloedig af.

Door deze uitslag waren Inter Rijswijk en Zaanstad al door naar de halve finale. Iedereen kreeg nu speeltijd en ook nu werd een goede wedstrijd gespeeld. De halve finale was tegen de andere favoriet Taurus. Het team zat echter in de “winning mood” en Taurus werd omvergeblazen. Met 25-13 en 25-11 werd daarmee de finale zeker gesteld. Zaanstad, met 5 spelers uit Papendal (2 spelers uit het Talentteam uit de eredivisie en 3 spelers uit jeugdoranje) werd zoals verwacht de tegenstander. De finale werd een enorme thriller. Verschil in niveau was er niet. Zaanstad blokkerend iets sterker, Inter Rijswijk aanvallend en verdedigend iets sterker. Uiteindelijk werd de eerste set verloren op een heel klein verschil; een netservice van Zaanstad die net aan onze kant valt en een vergelijkbare service van Inter Rijswijk die net niet aan de kant van Zaanstad valt. De tweede set verliep precies hetzelfde. Aan het einde van de set pakte Zaanstad 2 punten voorsprong.

De spelers van Zaanstad zijn gewend om een wedstrijd op dit niveau goed uit te spelen en met 25-23 werd ook de tweede set door Zaanstad gewonnen. Wederom een tweede plaats voor Inter Rijswijk, echter wel een met een goud randje. De coach van Zaanstad vond Inter Rijswijk een mooie selectie van spelers en complimenteerde ons met het zeer goede spel. Een tweede plaats is altijd zuur, maar Inter Rijswijk speelde tegen de top van het Nederlandse jeugdvolleybal en was gelijkwaardig was aan een met Talenteam versterkt jeugdoranje. Al met al dus ook geen 1e plaats verloren maar een 2e plek gewonnen door het team van Inter Rijswijk.