Bericht van Inter Rijswijk Heren 1 2019-2020

Het seizoen ‘19/’20 van Inter Rijswijk Heren 1 is een bijzondere geweest. Ondanks dat het team een bijzondere mix van ervaren mannen en jonkies in de gelederen had, was het begin moeilijk. Na een verliezende streak van vijf wedstrijden én uitschakeling in de Nationale beker, waren de vooruitzichten bleek voor het team van trainer/coach Aafke Verbrugge.

Voor de winterstop werden deze vooruitzichten echter omgedraaid met een aantal klinkende overwinningen. De ploeg bleek meer in zijn mars te hebben dan ‘een beetje meeballen’, iets dat naar voren kwam na de kerst met zeges op de nummers 1 en 2 op de ranglijst. Inter vocht zich naar een veilige plaats met vechtvolleybal dat er bij vlagen zeer aantrekkelijk uitzag. Juist toen de zegereeks werd verbroken door de eerste 0-3 nederlaag van het seizoen, kwam de hele competitie abrupt tot stilstand met Inter op een zevende plaats.

De heren van het eerste zijn zich bewust dat dit mooie seizoen niet had kunnen plaatsvinden zonder de hulp en steun van de vereniging en supporters. Die steun hadden ze dan ook graag verzilverd in de laatste wedstrijden van de competitie.

Het komende seizoen zal zeker anders worden. Niet alleen omdat de Topdivisie er anders uitziet. Trainer/coach Verbrugge doet een stapje terug en in haar plaats komt Willem Jan van Yperen over van Thor om het eerste team leiden. In dat team zal hij niet meer de beschikking hebben over de routiniers Ivo Taal, Sebastiaan Bakker en Roland de Groot. Deze mannen, die nog een groots afscheid tegoed hebben, hangen hun volleybalschoenen (en braces) aan de wilgen en zijn volgend jaar louter op de tribune te bewonderen. Met Matthew Immers, Noud Doornheim, Peter Veldman, Casper Haanappel, Jurriaan Vink, Jasper de Jong en Roel Oude Nijhuis blijft een groot deel van de selectie Inter trouw. Dennis Mouwen is volgend jaar in het tweede van Inter te bewonderen. Of vaste krachten Pim Mossel en Jorn Lorsheijd aan de selectie van Inter H1 van volgend jaar toegevoegd zullen worden, is nog even spannend.

In ieder geval kijkt Heren 1 vooruit naar het nieuwe seizoen. Met een nieuwe Topdivisie en een gewijzigde selectie, is het nog onzeker waar Inter staat. Zeker is dat er met goede moed naartoe gewerkt zal worden wanneer de richtlijnen het toelaten.

We hopen iedereen weer te kunnen zien in de vertrouwde Marimbahal bij de start van een nieuw seizoen, wanneer dit ook moge zijn.